GRDII ISO400 & NoiseNinja

Discussion about Ricoh GR Digital II

Re: GRDII ISO400 & NoiseNinja

Postby VinceF » Sat Apr 12, 2008 3:01 pm

Hi everybody, any opinion on my hypothesis? :roll:
VinceF
 
Posts: 8
Joined: Fri Mar 28, 2008 1:54 pm

Re: GRDII ISO400 & NoiseNinja

Postby odklizec » Sat Apr 12, 2008 3:42 pm

Hi Vince! Sorry, I overlooked your previous post. GRDII most probably does a bit higher JPEG compression, than for example D200. But no, I don't think it's the main cause of the current problem with NR artifacts and color bleeding. I think the major reason why the GRDII JPEG files are "only" 3.5MB is the fact that most of the noise is gone (and so tiny details). And this alone makes the JPEG file size much smaller, even with no JPEG compression.
Pavel Kudrys
---
Flickr gallery:
http://www.flickr.com/photos/odklizec/
User avatar
odklizec
Site Admin
 
Posts: 6036
Joined: Sat Aug 11, 2007 5:10 pm
Location: Today in Slovakia

NR with LAB

Postby DmG » Fri May 30, 2008 11:31 am

Hi to all!
Secret of NR without loss of grain and details - LAB mode.
I convert the image (JPG) to LAB (use Photoshop) and apply noise reduction separately for "a" and "b" colour channels (I use Neat Image),
also available sharpening only Luminance channel.
Excuse if has not informed anything new :)
User avatar
DmG
 
Posts: 11
Joined: Fri Jan 11, 2008 9:39 am
Location: Moscow suburban

Re: GRDII ISO400 & NoiseNinja

Postby mikeusiskin » Tue Dec 08, 2009 5:58 pm

Hi and thanks for the tests. Do you use a custom profile in Noiseninja or the default settings. If so, do you have any profiles you could upload for others to try them out?

cheers
Mike
mikeusiskin
 
Posts: 1
Joined: Tue Dec 08, 2009 2:01 pm

Previous

Return to Ricoh GR Digital II

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests